Virtueel een brand blussen is nu mogelijk. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de dingen die je in de praktijk tegenkomt oefen je liefst zo realistisch mogelijk. Toch is dat niet altijd echt mogelijk omdat niet alle denkbare scenario's na te maken zijn. De Brandweer in Twente heeft daar een echte innovatieve oplossing voor bedacht. RedSuit, levensecht oefenen in complexe situaties. En dat in een virtuele omgeving. Bij het virtueel oefenen maak je gebruik van de standaard uitrusting als de straalpijp, zaklamp, explosiemeter en je ademlucht manometer. Via slimme techniek kun je allerlei scenario's oefenen. Met RedSuit sta je niet voor een scherm maar loop je in alle virtuele objecten waarin verschillende scenario's mogelijk zijn. Individueel of in teamverband oefenen is mogelijk.


Of in objecten waar normaal niet of moeilijk geoefend kan worden zoals in een tunnel, een operatiekamer of gevangenis. De mogelijk heden zijn eindeloos. Door toevoeging van rook, vuur of uitstroom van gassen en/of vloeistoffen aan het scenario wordt de oefening als levensecht ervaren. Dit nieuwe trainingsconcept is zelfs binnen een uur op iedere locatie inzetbaar, dus ook op iedere kazerne. Bij Brandweer Twente is gekozen voor virtueel oefenen omdat RedSuit een zeer gunstig effect heeft op de vakbekwaamheid. Iedereen traint onder exact dezelfde omstandigheden en de oefening is zo vaak te herhalen als je wilt. RedSuit maakt een goede evaluatie mogelijk op basis van data die tijdens de oefening verzamelt wordt. De Redsuit bespaart blusstoffen en geld bij oefenen met echte brandblussers.


Met de RedSuit wordt je niet blootgesteld aan gevaarlijke stoffen en RedSuit heeft alleen een vlakke vloer nodig om verschillende objecten en scenario's tot leven te brengen. Effectiviteit en efficiency. RedSuit bespaart tijd. Met een druk op de knop schakel je tussen scenario's. Daarnaast bespaart het geld uit omdat er geen water en brandstof verbruikt wordt. Natuurlijk kan RedSuit nooit het huidige realistische oefenen helemaal vervangen, dus er wordt ook echt geoefend. De Brandweer in Twente ziet de RedSuit als een uiterst serieuze doorbraak voor het nieuwe oefenen in het blussen van branden.


 Wilt u ook gratis een uniek Twents product vermelden? Neem gerust contact op.